Pressemeddelelse

Uge 34 står Korsør i det maritimes tegn.

 De Maritime Kulturdage i Korsør byder igen i år på oceaner og en lang lang række spændende og sjove aktiviteter, der med garanti rummer noget for både børn og voksne ved byens største begivenhed i år.

Fra den 22. til den 25. august vil Korsør Maritime Kulturdage tilbyde de mange aktiviteter med sejlture, foredrag, underholdning, kreative boder, loppemarked, svævebane, hoppeborg og meget andet, med udgangspunkt i det maritime ved bl.a. Korsør Fæstning og havn.

Det er Maritime Kulturdages styregruppe der er arrangør i samarbejde med en række aktører og foreninger som Værftet – Produktionshøjskolen, Flådestationen, FDF-spejderne, Kunstnerværkstedet Kabeldepotet, Korsør Holder sammen, Korsør Havn, Natteravnene, Socialdemokratiet, Casa Blanca, Ung Slagelse, Korsør Lystfisker forening

Marinebutikken, Pro Safe, SK Forsyning, Søberg Vin, Korsør Roklub, Korsør Mini by, Lokalhistorisk Arkiv, Musketererne, Korsør Biograf, Brugerforeningen i Fiskerihavnen, Stop Spild og Korsør Bykontor.

Arrangementet er økonomisk støttet og sponsoreret af Slagelse Kommune samt Korsør Erhvervsforening, Korsør Turistråd, Bolig Eksperterne, SK Forsyning, Trelleborg Fonden, IKE, Korsør Fonden, Bill´s Garage og Autoværksted, Sparekassen Kronjylland, Storebælt Fælles Fagligt Forbund, Læby Electric og Korsør Posten.

Maritime Kulturdage suppleres med mange andre aktiviteter som det flotte ”Åbent Hus” arrangement på Korsør Flådestation, Korsør Citys Maritime Festlige Dage og City Evening, samt det nye tiltag i år, det første Maritime Folkemøde i Korsør.

Til trafikanterne: Sylowsvej bliver på dagen ensrettet fra Grevsensgade, så man kan kun køre mod Fæstningens området, og der er parkering forbudt ind mod Flådestationen.

 Udsnit af Maritime Kulturdages program:

 ONSDAG D.22.08.2018 kl. 09.30
Børnekarneval:
Så er der børnekarneval for byens yngste borgere i byens gader. Starten går fra Rådhuset og så står den ellers på optog, udklædning og musik. Optoget bevæger sig mod Fæstningen, hvor der er arrangeret underholdning for børnene.

kl. 17.00
Cykeltur med Kurt Rehder
Mødested: Fæstningen

Her inviterer Kurt Rehder med på en cykeltur rundt i Korsør, hvor han fortæller byens historie undervejs og udpeger nogle af de mest historiske steder. Turen starter på Fæstningen og alle kan gratis køre med

kl. 19.00samt TORSDAG D. 23.08.18, Kl. 17.30
Rundvisning på Korsør Rådhus
V/ Flemming Erichsen

Benyt chancen når tidligere Korsør Borgmester og den senere havnedirektør og nuværende byrådsmedlem Flemming Erichsen, tilbyder rundtur i disse smukke rammer.

TORSDAG D. 23.08.18

Kl. 13:00 Stort Sildebord på Korsør Fæstning Magasinbygningen.
Som en god optakt til det efterfølgende arrangement Tip et Hit kl. 15 kan der nydes et dejligt sildebord.

Kl. 15:00 Tip et hit – Musikquiz.

Tip et Hit med Karin og Klaus Strand-Holm (Klaus & Servants). Det er Klaus fra Klaus & Servants, der sammen med fru Karin igen inviterer til en god gang Tip et Hit der er et populært underholdningskoncept, hvor Klaus spiller kendte hits – og Karin stiller sjove spørgsmål, som alle kan gætte med på.

Kl. 18.00
Gåtur" m/ Kurt Rehder.

Her inviterer Kurt Rehder med på en historie gåtur, hvor han fortæller undervejs og udpeger nogle af de mest historiske steder. Turen starter på Fæstningen og alle kan gå med, mødested: Fæstningen

Kl. 19.00

Foredrag: "Feltpræst ude og hjemme" v./Provst Ulla Thorbjørn Hansen, der fortæller om livet som feltpræst. Foredraget ledsages af fotos fra en anderledes hverdag i Afghanistan
Præstekjolen er skiftet ud med uniform, og gudstjenesten er under åben himmel, eller i telt.
Sted: Magasinbygningen Fri entré.

FREDAG D.24.08.18,Kl. 10.00
Børneunderholdning med Hotten & Totten der er 2 musikanter, fra Korsør, der spiller børnemusik for små mennesker.
Hotten & Totten (Jens Albert Nielsen og Ronny Heicker) har bl.a. de seneste 4 år i "Gryden på Fæstningen”, spillet og sunget for Korsørs Børnehavebørn.

Sejltur med Skonnerten Johanne af Nakskov.

Kl. 17:00 - 18:30, 1. Sejlads

Kl. 20:00 - 21:30, 2. Sejlads

Der er plads til 24 passagerer pr. tur, obs. der skal købes billet forud.

fra kl. 17.30

Helstegt pattegris og dejlig frisk salat og nybagt brød

Er du / I til lækker mad så nyd de i teltet Stejlepladsen fra kl. 17.30 hvor Korsør Marineforenings sangkor, "Danmarks (næst)ældste drengekor" der består af 18 - 20 flotte sangglade mænd, der underholder og synger for fra Kl. 18.00 til 20.00 i Teltet på Stejlepladsen

Senere er det så OLDFASHIONED der spiller op fra Kl. 20.00 til 21.00 Kom og oplev de tre garvede gutter: Ivan Jensen, Tage Sørensen og Peter Thieme, der tilsammen udgør »Old Fashioned«, og tag tilbage til de glade halvtredsere med et »diner-medley« samt et herligt Four Jacks-potpourri med sange, som alle kan synge med på.

Fredagen afsluttes traditionen tro kl. 22.00 med et Stort Festfyrværkeri på kajen ved teltet på Den Gl. Banegårdsplads (hvis vejret tillader det).

Lørdag d.25.08.
Sejltur med Skonnerten Johanne af Nakskov.

Kl. 10:00 - 11:30, 3. Sejlads

Der er plads til 24 passagerer pr. tur, og der skal købes billet forud.

Kl. 10.00
FDF Spejderne svævebane

Kl. 10.30
Trafikskole, for børn fra 0.-9. klasse

Kl. 13:00
Korsør Pensionistkor og Helsingør Harmonikaorkester

Kunstnerværkstedet Kabeldepotet:

Kl. 10:00 - 17:00
Åbent hus med arbejdende kunstnere.

Kl. 10:00 - 14:00
Linoleumstryk med børnene v./ Marie Olsen.

Kl. 10:00 - 14:00
Maling med børn v./ Jonna Green.

Kl. 11:00
Fernisering, børne-kunst træ dekoreret med børne-kunst.
Korsør Malebøger til børn udleveres gratis.

Søndag d. 26.08. kl. 14:00
Kunstforedrag med kunstner Martin Bigum (Kendt fra kunstquizzen i TV)
Fri Entré

For yderligere info vedr. Maritime Kulturdage

Kontakt:
Lene Borup
Mobil: 21 42 34 78
lene@maritimekulturdage.dk

Eller Styregruppen på:

info@maritimekulturdage.dk

 

For mere program info se:
www.maritimekulturdage.dk/

Eller følg os på facebook:
https://www.facebook.com/maritimekulturdage/