Mercy Ships

CEO Jens - Erik Engelbrecht Mercy Ships

 

Africa Mercy er verdens største ikke-statslige hospitals skib.
CEO Jens - Erik Engelbrecht fra den danske del af Mercy Ships, fortalte om færgens forunderlige tilværelse.

 

DSB valgte i 1978 at bygge 3 IC togfærger til Storebælt,
og den første af dem var:

Dronning Ingrid.

Den tidligere danske jernbanefærge, Dronning Ingrid, blev erhvervet af Mercy Ships i 1999, og i 2007 blev hun flagskib, og eneste skib i flåden hos Mercy Ships.

I hendes historie før overtagelsen er der en række markante datoer:

  • August 1978 lægges kølen til den første IC færge på Helsingør Værft
  • August 1979 blev Dronning Ingrid navngivet
  • August 1980 overdrages Dronning Ingrid til DSB
  • August sættes færgen i drift på Storebælt mellem Korsør og Nyborg
  • Maj 1997, kl. 22.45 tages færgen ud af drift på Storebælt, færgen lægges derefter stand-by i Nakskov (”Stillehavsflåden”)
  • Marts 1999 køber Mercy Ships Dronning Ingrid for 6.5 mill. US dollars, og en længerevarende ombygning påbegyndes på Camel Laird værftet i Newcastle. I 2007 er skibet færdigombygget som Africa Mercy

Fra Dronning til Hospitalskib

Efter ombygningen, kan Africa Mercy kort beskrives på følgende måde:

Der er 8 dæk på Africa Mercy. Det gamle togdæk er nu blevet til 2 dæk, og her er nu et moderne hospital med fem operationsstuer, en intensiv afdeling, en CT-scanner, røntgen, laboratorier, og en opvågningsafdeling med 77 senge. Der findes alle nødvendige laboratorie- faciliteter, som er nødvendige i forbindelse med et hospital.

På de øverste dæk, kan der indkvarterings op til 484 besætningsmedlemmer, herunder familier, par og enkeltpersoner. Skibet har 126 kahytter, en daginstitution, en skole for alle aldersgrupper incl. high school, et bibliotek, et møntvaskeri, et lille supermarked, en restaurant, en gymnastiksal, butikker og en doneret Starbucks café. Desuden er der værksteder, mødelokaler, og lokaler med arbejdspladser for alle back-office funktioner. Der medbringes ca. 28 køretøjer (Land Rovers), samt en række containere, med reservedele og forsyninger.